Inspiratie


Inspirerende video's over leren

Nick Shackleton Jones.

Leren is het gevolg van vele kleine emoties en een goede context.

Charles Jennings over "70:20:10"


Carol Dweck: Growth and Fixed Mindset


Daniel Kahneman: Thinking fast and slow, ons feilbare denken


Tjip de Jong over zijn boek "Verslaafd aan organiseren".

Meer video's over "Leren op het werk" vind je hier.

Website's over leren

Hieronder staat een aantal interessante websites over leren. Je komt op de betreffende website door op het plaatje te klikken.

Online Educa Berlin (OEB) is de naam van een congres dat jaarlijks plaatsvindt in Berlijn. Er zijn meer interessante internationale congressen,  bijvoorbeeld  ATD
En in Nederland hebben we NextLearning.

Jane Hart

Jane Hart houdt zich bezig met thema's zoals "learning the new". 
Andere interessante personen om te volgen zijn: Donald Clark, Arun Pradhan, Charles Jennings, Nick Shakleton Jones, Clive Shepherd en Ger Driesen.

Op de website van de Corporatie Academie staan (gratis) e-learnings en cursussen voor medewerkers bij woningcorporaties. De Corporatie Academie is een stichting die is opgericht door corporaties voor corporaties. 

Op de website van "En nu online" vind je een overzicht met online instrumenten die je kunt gebruiken bij het leren. Voor veelgebruikte instrumenten kun je op de website handleidingen vinden.

Startpagina over organisatieleren.

Zeef.com biedt de mogelijkheid om een eigen startpagina te maken. Op mijn startpagina "Corporate learning" vind je links naar content over organisatieleren.

 

De NSCU is de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (bedrijfs-scholen). De NSCU organiseert regelmatig bijeenkomsten en webinars over actuele thema's op het gebied van organisatieleren. 

professionele indentiteit

"Je binnenste buiten" is een boek dat tot stand is gekomen onder redactie van Manon Ruijters. Het boek gaat over "Professionele Identiteit", bestaande uit de onderdelen Zelfsturing, Veerkracht, Wijsheid en Excellentie.

Kesselsen Smit-kleur

The Learning Company is een netwerk van leerprofessionals, zij verzorgen ook opleidingen. Op deze website staan interessante artikelen over leren op het werk.

Learning Technologies

Op de website van Learning Technologies vind je video's van Keynote sprekers op dit jaarlijkse congres over leren in organisaties. Je kunt daar veel van opsteken zonder dat jet het congres hoeft te bezoeken.

Pinterest

Links staan pins over Leren in organisaties, rechts mijn meest recente pins.