Crypto 2021: het jaar van NFT’s, Social Tokens en Play-to-Earn

Share

Het jaar is nog maar net begonnen en je wordt al bedolven onder de NFT’s. Ze kunnen worden gebruik als kunstobjecten, als spelkaarten, als collecter items of als toegangskaartje. En er is als weer een volgende toepassing van cryptomunten aan het pieken: social token. Dit is een munt als beloning voor deelname aan een community. Dat kan de fanclub zijn van Lady Gaga of AJAX. Maar het kan ook een groep luisteraars van een Podcast zijn, zoals de munt Ladz van Layer 1. Wil je meer weten over over social tokens, luister dan naar deze aflevering van BAD Crypto Podcast. De gastspreker is betrokken bij Roll, een BlockChain infrastructuur voor social tokens.

No alt text provided for this image

Najaar 2021

Play to Earn… het bekendste voorbeeld is Axie Infinity. De essentie is dat je een avatar hebt, in eigendom op een (block)chain, en dat je daarmee een spel gaat spelen. De verdienste kan zijn dat je nieuwe Avatars kunt maken (minten) en die kun je dan verkopen of ook inzetten voor het spel. Dit is een interessante podcast over hoe mensen in de Filippijnen met Axies geld verdienden toen hun inkomen vanwege COVID wegviel.

De nieuwste ontwikkeling is dat de Avatars ‘hersenen’ krijgen in de vorm van AI. Dan wordt de Metaverse ook wat levendiger. Ik heb bijvoorbeeld een Fluf gekocht, die kan straks leren schilderen. Daar kan ik dan NFT’s mee maken; niet om geld mee te verdienen maar als hobby. In plaats van schilderen IRL (In Real Live) met acrylverf op een doek. Digitaal schilderen vind ik minstens zo leuk.

Welke munten ik nu heb? Dat zijn weer hele andere dan eerder in dit artikel staat. Een aantal heb ik nog steeds, zoals BTC, ETH, ADA, XRP, QNT, VET, ANT en API3. Een paar nieuwe zijn SOL, UOS, WAXP, AXS, LUNA en DYDX.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.